This is a past event. Registration is closed. View more events from Startup Weekend China

Home

想一年不如干两天!来一场文创Idea的创业周末!

Startup Weekend(创业周末)起源于美国,由Google供能,全球领先孵化器Techstars支撑,是全球规模最大的、面向创业者的创业活动。至今已经在150多个国家的700多个城市成功举办3000多场。
2016年全国共有300+家文创企业获得融资,仅从资本市场的追逐热度就不难看出文创行业爆发出的巨大潜力!直播、游戏、IP、网红、内容、知识平台、自媒体、短视频等纷纷成为文创领域创新的热门!

5月宁波创业周末聚焦文创!将在54小时内,让一群热衷于创新的(准)创业者,为发掘更多文创领域具有创造力的idea并组队进行头脑风暴,验证商业模式、编程、设计和市场,碰撞出更有价值的文创项目。

如果你有内容创造、IP打造或文创平台的idea、制作技术或设计的技能,如果你对文创行业超感兴趣,来创业周末实战演练吧!
About Startup Weekend
Startup Weekends are 54-hour events designed to provide superior experiential education for technical and non-technical entrepreneurs. Beginning with Friday night pitches and continuing through brainstorming, business plan development, and basic prototype creation, Startup Weekends culminate in Sunday night demos and presentations.  

Participants create working startups during the event and are able to collaborate with like-minded individuals outside of their daily networks. All teams hear talks by industry leaders and receive valuable feedback from local entrepreneurials. 

The weekend is centered around action, innovation, and education.  Whether you are looking for feedback on an idea, a co-founder, specific skill sets, or a team to help you execute, Startup Weekends are the perfect environment in which to test your idea and take the first steps towards launching your own startup.  
Video | 什么“创业周末:
https://v.qq.com/x/page/g0382ral1ng.html

 
The hardest part of starting up is starting out.

Agenda

6 PM

60 mins

签到注册Registration/晚餐及社交Dinner Networking

7 PM

30 mins

介绍欢迎Welcome & Speakers

7:30 PM

90 mins

点子推销开始 Pitches Start

9 PM

15 mins

投票 Voting

9:15 PM

10 PM

组建团队 Form Teams

9 AM

30 mins

早餐 Breakfast

9:30 AM

150 mins

开始工作 Begin Work

12 PM

60 mins

午餐 Lunch

1 PM

60 mins

检查工作进度 Check-in

2 PM

270 mins

导师辅导 Coach Meetings

6:30 PM

60 mins

晚餐 Dinner

7:30 PM

10 PM

工作 Work

9 AM

60 mins

早餐Breakfast

10 AM

120 mins

进度检查Check-In

12 PM

30 mins

午餐Lunch

12:30 PM

150 mins

导师辅导Coach Meetings

3 PM

60 mins

演示准备及检查Presentation Prep & Tech Check

4 PM

60 mins

晚餐Dinner

5 PM

150 mins

演示Final Presentations

7:30 PM

30 mins

评选颁奖 Judging & Awards

8 PM

9 PM

最终派对 After Party

Mentors and Judges

  • 常亮 (合伙人  at  桃李创投)

    常亮

    合伙人 at 桃李创投

    Read Bio
  • 张忠伟 (投资人  at  香樟投资)

    张忠伟

    投资人 at 香樟投资

    Read Bio
  • 周奇 (博主  at  西门町吃在宁波)

    周奇

    博主 at 西门町吃在宁波

    Read Bio
  • 茶几 (创始人  at  宁波无线公交)

    茶几

    创始人 at 宁波无线公交

    Read Bio
  • 徐毅 (创始人  at  宣逸互动)

    徐毅

    创始人 at 宣逸互动

    Read Bio
  • 季云深 (创始人  at  离十文化传播)

    季云深

    创始人 at 离十文化传播

    Read Bio
  • 李汛 (高级合伙人律师  at  北京盈科律师事务所)

    李汛

    高级合伙人律师 at 北京盈科律师事务所

    Read Bio
Menu